Први Етно сајам здраве хране одржан у Пријепољу

glaszapadnesrbije.rs 03. новембар 2019. године Друштво Коментари

На први сајам дошле и комшије из суседних општина, фото: ГЗС На први сајам дошле и комшије из суседних општина, фото: ГЗС

Етно сајам здраве хране по први пут одржан је у Прјепољу на ком је учествовало 15 излагача из ове, али и из суседних општина Нова Варош и Прибој.

“Желимо да сачувамо дух наше традиције, фестивал је у етно стилу, а производи су онакви како су их спремале наше мајке и баке, на природан и здрав начин. Ово је први фестивал и задовољни смо одзивом, али ипак очекујемо да ова манифестација заживи и постане традиционална, јер то је најважније”, рекао је Љубиша Бабић, организатор фестивала и предсдедник Удружења грађана “Седобро”.

Љубиша Бабић, организатор фестивала и председник Удружења грађана "Седобро" Љубиша Бабић, организатор фестивала и председник Удружења грађана "Седобро

На тезгама је била шаренолика понуда, а поред презентације производа фестивал је био и продајног карактера, што је излагачима био додатан мотив да се појаве.

“Најбоље су прошли суви врат и сланиница. То се нјавише тражило. Драго ми је да Пријепоље коначно има и свој фестивал здраве хране, ми смо се радо одазвали на овај први, али ћемо бити и на сваком следећем, јер ово је одличан начин да се прикажу наши производи”, рекла је Тијана Спајић испред фирме “Трле и Спаја” која се бави производњом сухомеснатих производа.

Тијана Спајић: Фестивал је одличан начин да презентујемо наше производе Тијана Спајић: Фестивал је одличан начин да презентујемо наше производе

Пријепољка Бојана Милошевић из Сељашнице већ годину дана прави украсне предмете од папира и одлучила је да своје производе прикаже на овом фестивалу.

Декупаж и ручни радови Бојане Милошевић Декупаж и ручни радови Бојане Милошевић

“Знање сам стекла преко интернета, опробала се и ово је постао додатни начин зараде. Хоби сам претворила у посао. Надам се да ће овај фестиал заживети у Пријепољу, јер то нам је недостајало”, каже Бојана.

Sajam u Prijepolju

Sajam u Prijepolju

ГЗС

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.