На Дан Oпштине отворен реконструисани Трг у Новој Вароши

ppmedia.rs 01. новембар 2019. године Друштво Коментари

Симболично врпцу на новоотвореном Тргу пресекли Радосав Васиљевић и Никола Јелић, Симболично врпцу на новоотвореном Тргу пресекли Радосав Васиљевић и Никола Јелић, (foto: ppmedia.rs (A. Ровчанин))

Нова Варош данас слави општински празник, датум када је Јаворска бригада пре 107 година ослободила златарски крај од вишевековног отоманског ропства.

Општинска светковина ове године обележава се вишедневним активностима уз обиље културно забавних садржаја а централни догађаји су отварање новоизграђеног дела градског Трга и свечана академија која ће бити уприличена од 18 часова у Дому културе “Јован Томић”.

Дан Општине Нова Варош

Првоновембарске свечаности почеле су полагањем венаца у част и славу војводи Петру Бојовићу и погинулима у Великом рату. Након тога, председник општине Радосав Васиљевић и председник локалног парламента Никола пресекли  су симболично  врпцу на новоизграђеном комплексу смештеном непосредно уз градски Трг. У обнову дела Трга Министарство привреде и локална самоуправа уложили су 56 милиона динара.

Park

У 18 сати ће у присуству бројних званица бити уприличена свечана академија поводом општинског празника, коју ће, осим обраћања локалних челника, обележити и пригодан уметнички програм, као и додела признања заслужним поједницима, колективима и најуспешнијим студентима и ђацима из нововарошког краја.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.