Етно сајам здраве хране по први пут одржан је у Прјепољу на ком је учествовало 15 излагача из ове, али и из суседних општина Нова Варош и Прибој.
“Желимо да сачувамо дух наше традиције, фестивал је у етно стилу, а производи су онакви како су их спремале наше мајке и баке, на природан и здрав начин. Ово је први фестивал и задовољни смо одзивом, али ипак очекујемо да ова манифестација заживи и постане традиционална, јер то је најважније”, рекао је Љубиша Бабић, организатор фестивала и предсдедник Удружења грађана “Седобро”.
Љубиша Бабић, организатор фестивала и председник Удружења грађана "Седобро
На тезгама је била шаренолика понуда, а поред презентације производа фестивал је био и продајног карактера, што је излагачима био додатан мотив да се појаве.
“Најбоље су прошли суви врат и сланиница. То се нјавише тражило. Драго ми је да Пријепоље коначно има и свој фестивал здраве хране, ми смо се радо одазвали на овај први, али ћемо бити и на сваком следећем, јер ово је одличан начин да се прикажу наши производи”, рекла је Тијана Спајић испред фирме “Трле и Спаја” која се бави производњом сухомеснатих производа.
Тијана Спајић: Фестивал је одличан начин да презентујемо наше производе
Пријепољка Бојана Милошевић из Сељашнице већ годину дана прави украсне предмете од папира и одлучила је да своје производе прикаже на овом фестивалу.
Декупаж и ручни радови Бојане Милошевић
“Знање сам стекла преко интернета, опробала се и ово је постао додатни начин зараде. Хоби сам претворила у посао. Надам се да ће овај фестиал заживети у Пријепољу, јер то нам је недостајало”, каже Бојана.
ГЗС
Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.
Коментари
Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.