Несташица воде у Бурађи

zlatarinfo.rs Писма читалаца Коментари

Да имамо воде - елементарну потребу за живот Да имамо воде - елементарну потребу за живот (foto: Гордана Богићевић)

Писмо наше читатељке Гордане Богићевић из Земуна, која моли за помоћ.

У Бурађу, родно место мога супруга, долазимо  преко 40 година. Сада и са унуцима лета проводимо у селу, обожавамо природу и лепоте села, али проблем је што више нема воде него што је има. Била сам 11.септембра у водоводу,  није било никога од роководећих лица, примио ме магационер и рекао да ће наш проблем пренети надлежнима. Иначе, до председника општине никако да дођем јер није у канцеларији.

Воду су довели  мештани села пре 40 година, а водовод је преузео да газдује пре неколико година, од када  рачуни за потрошњу и одржавање стижу и лети и зими. Ми ништа не заливамо, стоку немамо, значи воду користимо  само за прање и купање.

 Шаљем  и слику као доказ  како су  извршили поправку пре два месеца. Цев је пукла, па је откопана и замењена, а земља остављена около...Тако ће  да чека зиму. 

Чекаће зиму, заборавили да затрпају цев после поправке Чекаће зиму, заборавили да затрпају цев после поправке (foto: Гордана Богићевић)

Да подсетим да никога не брину проблеми мештана: у прошлом веку село је имало продавницу, а сада је нема, док је пут никакав  и људи се сналазе како знају и умеју.

Помозите да живимо као цивилизовани људи и да дође вода,  елементарна ствар за живот.

Гордана Богићевић из Земуна, удата  за Вукосава Богићевића из Бурађе


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.