Уручени уговори за пројекте економског оснаживања жена

ppmedia.rs 18. септембар 2019. године Друштво Коментари

Уручење уговора за пројекте оснаживања жена (foto: ppmedia.rs)

У Влади Србије у среду су уручени уговори за реализацију пројеката из области економског оснaживања жена за 12 локалних самоуправа, међу којима је и Нова Варош, и четири удружења.

Уговоре је у име потпредседнице Владе Србије и председнице Kоординационог тела за родну равноправност Зоране Михајловић уручио државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоран Лакићевић.

Уговори су уручени представницима општина Пожаревац, Нова Варош, Сврљиг, Kраљево, Kрагујевац, Врање, Власотинце, Бачка Паланка, Kуршумлија, Рашка, Блаце, Бечеј, а подржана су и четири удружења и то Жене на прекретници, Фонд Б 92, Удружење жена колубарског округа и Зрењанински едукативни центар.

Лакићевић је рекао да ће ова подршка значити локалним самоуправама да унапреде родну равноправност и да је за 12 општина и градова опредељено шест милиона динара.

За четири организације одобрени су пројекти у укупној вредности од 13 милиона динара, додао је.

Нећемо стати овде, наредне године расписаћемо нови конкурс. Нема родне равноправности ако је не спустимо на локал и не радимо више у локалним заједницама. На републичком нивоу стање је боље, умрежавамо се и доносимо законе и стратегије, али морамо ојачати активности на локалу, рекао је Лакићевић.

Он је додао да ће одобрени пројекти допринети да стотине жена унапреди знања и вештине и тако повећају конкурентност на тржисту.

С тим у вези, он је захвалио представницима Делегације ЕУ у Србији и организацији УН Wомен што су препознале и подржале напоре усмерене ка томе.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.