Ускоро лицитација за продају РХ Центра Златар

ppmedia.rs 23. март 2019. године Друштво Коментари

Rehabilitacioni centar "Zlatar" Rehabilitacioni centar "Zlatar" (foto: Foto Mirko)

Влада Србије преко ресорног Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за око месец дана расписаће лицитацију за продају Специјалне болнице за лечење и рехабилитацију кардиоваскуларних обољења Златар на истоименој планини. Ову информацију потврдио је за “ПП Медију” први човек општине Радосав Васиљевић.

Он је казао да је локална самоуправа пронашла инвеститора који је спреман да уложи капитал у РХ центар Златар, и да га поново стави на здраве ноге.

– Напори локалне самоуправе да стави у функцију овај објекат напокон ће бити остварени. У питању је домаћи инвеститор који је у више наврата обилазио објекат и видео у каквом се стању он налази. Писмо о намерама са разрађеним бизнис планом заинтересовани купац је послао  Влади Србије која ће најкасније за 40 дана расписати лицитацију за продају објекта – истакао је Васиљевић.

Некада носилац развоја здравственог туризма и општине Нова Варош РХ центар Златар, због нагомиланих обавеза, а касније и укидања кардиологије и свих здравствених услуга, не ради више од девет година. Објекат чији је власник ПИО фонд, располаже са 17.000 м2 корисне површине и 330 постеља, до пре једне деценије бележио је до 70.000 ноћења годишње, док је за четири деценије постојања у њему лечено више од 100.000 пацијената.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.