Важиће старе таблице

rts.rs 23. март 2019. године Друштво Коментари

Мањи трошак – остају старе таблице (Фото: Д. Гагричић) Мањи трошак – остају старе таблице (Фото: Д. Гагричић)

Министар Небојша Стефановић најавио да ће предложити да се одустане од пререгистрације трактора и пољопривредних машина.

"Тачније, предложићемо да се изменама Закона о безбедности саобраћаја на путевима предвиди да старе таблице и потврде важе и даље уз поседовање одговарајуће потврде о техничкој исправности, што је и до сада била законска обавеза", наводи Стефановић.

Министар подсећа да је обавеза да се трактори и пољопривредне машине пререгиструју донета Законом о безбедности саобраћаја на путевима који је усвојен још 2009. године, а примена те одредбе је требала да почне 03. априла ове године.

"Изменама Закона које ћу предложити укинућемо одлуку о пререгистрацији трактора и пољопривредних машина, јер не желимо да пољопривредне произвођаче излажемо додатним трошковима", објаснио је Стефановић, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Додаје да ће власници морати да поседују једино потврду о техничкој исправности, што је, како каже, и до сада била законска обавеза, јер је циљ, како каже – да та возила буду сигурна и исправна, пре свега због безбедности свих учесника у саобраћају.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.