Уређење Трга војводе Петра Бојовића

ppmedia.rs 22. март 2019. године Друштво Коментари

Трг војводе Петра Бојовића - са откривања споменика ратницима 1912-1918. Трг војводе Петра Бојовића - са откривања споменика ратницима 1912-1918. (foto: zlatarinfo.rs)

Ужичка фирма „Стабил-Про“ идућег месеца почиње радове вредне 56 милиона динара.

Ужичка фирма “Стабил –  Про” санираће неуређену јавну површину испред Трга војводе Петра Бојовића у центру Нове Вароши. Kомплетно уређење једне од најатрактивнијих локација у граду финансираће Министарство привреде и локална самоуправа, средствима од око 56 милиона динара, а фирма из Ужица била је једини понуђач на тендеру који је тек завршен. Први човек општине Радосав Васиљевић каже да је ово само наставак капиталних пројеката у граду подно Златара.

Трг војводе Петра Бојовића Иза споменика, према Вртићу, гради се нови део Трга

Руководилац општинског Одељења за инвестиције Дејан Грбић каже да ће фирма из Ужица бити уведена у посао почетком наредног месеца.– Након што смо добили извођача радова за санацију школе “Живко Љујић”, сада је познат и извођач радова на уређењу Трга војводе Петра Бојовића. У наредним данима очекујемо расписивање јавне набавке за одабир извођача радова за изградњу фудбалског терена на Златару, као и за санацију бројних путних праваца широм општине – задовочјно истиче Васиљевић

Идејно решење уређења Трга војводе Петра Бојовића у Новој Вароши Идејно решење уређења Трга војводе Петра Бојовића у Новој Вароши

– Идејним решењем предвиђено је да се локација оплемени многобројним садржајима. Целина која ће, са уређеним делом Трга, обухватати површину од скоро једног хектара, требало би да постане и главно стециште за одмор, рекреацију, али и многобројна градска дешавања и манифестације – наглашава Грбић.

 Пројекат за санацију Трга урадила је ваљевска фирма “Хабитат”, а средства за ту намену обезбеђена су из општинског буџета.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.