Градиће се пут Штитково - Анатема

glaszapadnesrbije,rs 21. фебруар 2019. године Друштво Коментари

Народ ручно и запрегама градио пут,  Михаило Перошевић  из Рујишта Деоница пута Штитково - Кадина Стена преко Рујишта (foto: Д. Гагричић)

На састанку у Бајиној Башти потврђено да ће се Нова Варош и Ивањица спојити асфалтом преко Кадине Стене. Договорена и реконструкција регионалног пута Прибој - Кокин Брод.

 Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић изјавио је да је задовољан резултатима данашњег састанка у Бајиној Башти

са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић и министаром омладине и спорта Вањом Удовичићем.

,,На данашњем састанку са министарком Зораном Михајловић чврсто смо уговорили многе капиталне пројекте који су од виталног значаја за развој наше општине”, рекао је Васиљевић.

Према његовим речима договорен је наставак изградње километар пута у вредности од милион евра.

,,Ради се оном километру од магистралног пута према јужном Јадрану, од Браношевца до Златара и извршиће се допројектовање кружног тока који је веома важан за ту деоницу”, рекао је Васиљевић додајући да је договорена изградња пута од етно села Штиткова према Ивањици у дужини од 11 километара.

Пут Штитково - Анатема Спајају увачки и моравички део Старог Влаха - пут испод Чемернице (foto: Д. Гагричић)

,,Поред изградње локалног пута који ће спојити две општине, Нову Варош и Ивањицу, договорили смо да се крене са израдом пројекта регионалног путног правца Кокин Брод – Прибој у дужини од 26 километара, од чега је 13 километара на територији наше општине”, казао је Васиљевић.

Председник општине истиче су са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем  разговарали о предстојећим МОСИ играма које ће се одржати 2020. године у Новој Вароши.

,,Договорено је да почнемо са израдом пројекта за предстојеће МОСИ игре и да ће нас министарство спорта подржати колико је у њиховој могућности, наравно уз помоћ осталих министарстава. Уз те пројекте адаптираће се многи садржаји, а највише новца ће отићи на реконструкцију фудбалског стадиона на Браношевцу који је изграђен пре 50 година и од тада ништа више није уложено”, рекао је Васиљевић.

РИНА

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.