Пет деценија нововарошког Дома културе

ppmedia.rs 07. фебруар 2019. године Друштво Култура Коментари

Zlatarinfo logo

Нововарошки Дом културе ове године обележава јубилеј, пет деценија постојања и успешног рада. Разноврстан програм посвећен јубилеју биће приказиван током целе године, а централно обележавање почиње у петак 8. фебруара и траје све до средине марта, до када се одржавају „Дани културе“ ,манифестација која промовише културно стваралаштво са циљем афирмисања аматеризма у златарском крају.

Свечана акедемија, у част значајног јубилеја планирана је за петак 8. фебруар од 19 часова. То ће бити прилика за све госте да се потсете вишедеценијског развоја Дома културе, перјанице културног препорода овог краја. Акедимију ће употпунити и глумци Катарина Жутић, Јелена Стајковац и Милорад Мики Дамјановић, поред њих публици ће се представити и солиста Зорана Иђушки и музичка група „Лорд и господа“.

"Академија која ће бити уприличена поводом обележавања нашег значајног јубилеја, биће шанса за све госте, пре свих оне млађе, да се потсете како се Дом културе развијао и растао из године у годину. Потсетићемо и на значај „Дана културе“ као манифестације која је драгоценост целе Нове Вароши и преставља важан сегмент њеног идентитета. У изложбеном простору Дома културе, посетиоци ће моћи да погледају изложбу фотографија која је замишљена као ретроспектива и сублимација свих активности које је имала установа од њеног оснивања", каже директорка Дома културе Михрија Хаџић.

Директорка  Михрија Хаџић обећава богат програм у част јубилеја Директорка Михрија Хаџић обећава богат програм у част јубилеја (foto: ppmedia.rs /A. Ровчанин/)

Пројекцијом филмског хита „Такси блуз“ 6. и 7. фебруара манифестација „Дани културе“ званично ће почети. У овквиру једномесечног програма биће приказано десетак разноврсних садржаја, од којих је највише позоришних и музичких.

"Публика ће у уторак 12. фебруара моћи да ужива у поетском станд апу „Обећао си ми“ Мирјане Бобић Мојсиловић. Четири дана касније, једна од највећих поп звезда на Балкану, Калиопи, преставиће се нововарошкој публици од 20 часова. Славна певачка дива, македонског порекла, наступиће у пратњи бенда и извести своје највеће хитове. У наставку Дана културе 22. фебруара биће изведена позоришна хит престава „Сузе су ОК“ у извођењу глумаца београдског Звездара Тетра Тање Бошковић, Радослава Лале Марјановића и Милана Михаиловића", истиче директорка Хаџић.

Најмлађи житељи града на падинама Златара имаће прилику да уживају у среду 27. фебруара у дечијој престави „Свет бајки“ док ће стари поклоници тетара, неколико дана касније, 5. марта моћи да виде преставу „И сваки пут као да је први“ у извођењу глумаца Народног позоришта из Крушевца. Завесу на овогодишње „Дане културе“ спустиће традиционално нововарошки Тамбурашки оркестар осмомартовским концертом.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.