Рабаџија чисти пут

zlatarinfo.rs 11. јануар 2019. године Друштво Коментари

Слободан Лечић чисти пут уз помоћ запреге и дрвене возе (Фото: З. Шапоњић) Слободан Лечић чисти пут уз помоћ запреге и дрвене возе (Фото: З. Шапоњић)

Оком камере у Амзићима, на падинама Босања.

У селу Амзићи, код Нове Вароши, где је висина снега до 6о сантиметара, мештани су узели ствар у своје руке. Наиме, они су се сами организовали и чисте сеоске путeве уз помоћ запреге и  дрвене возе.

Међу њима је и Слободан Лечић, који лети ради као рабаџија, док зими помаже комшијама тако што им чисти пролазе до кућа.

У Амзићима не чекају да их мећава замете, па да ударе у кукњаву У Амзићима не чекају да их мећава замете, па да ударе у кукњаву

Подсетимо, у новарошкој општини и даље су, како тврде у Општини, завејана села испод Јавора, Муртенице и Златара, а оно што очисте машине, нове снежне падавине и ветар убрзо поново завеју. Висина снежног покривача је преко пола метра, а на појединим деоницама сметови су и преко метар. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.