И ове године Богојављенско пливање на Златарском језеру

ppmedia.rs 11. јануар 2019. године Друштво Коментари

Пливали за Богајављенски крст 2018. године Пливали за Богајављенски крст 2018. године (foto: zlatarinfo.rs)

И овог Богојављења се на Златарском језеру плива за Часни крст. Најодважнији ће се у суботу 19. јануара такмичити по традицији код Визиторског центра у Kокином Броду, а победнику ће припасти прикладна награда.

Пливаће се на деоници дугој 33 метра у част и спомен на Христове године живота на земљи пре васкрснућа . Такмичење почиње у 11 сати.

Сви заинтересовани за учешће на овој манифестацији могу се пријавити до 18. јануара на телефон 063/85-065-98. Обавезан је лекарски преглед свих пријављених који ће сат пре такмичења обавити лекари Дома здравља у амбулантном возилу паркираном на језерској обали.

Пливање за Богољављенски крст се на Златарском језеру организује шесту годину за редом, а организатори су Општинска управа Нова Варош, Туристичке организације ,,Златар” и Специјални резерват природе ,,Увац”. Лане је пливало 18 одважних, међу којима и двоје деце, а први је до Часног крста допливао Бојан Благојевић (38) из Ужица.

Извор: Варошке новине

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.