Припреме за рад жичаре четвороседа

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 09. јануар 2019. године Туризам Коментари

Скијање на трећини стазе од Цвијетњака до Пуцаревине Скијање на трећини стазе од Цвијетњака до Пуцаревине (foto: Д. Гагричић)

Иако је у уторак најављен прекид рада, „сидро“ „вози“ скијаше.

И поред најаве и обавештења на стази да „Скијалиште не ради због спорних имовинских односа“, ски лиф „сидро“  је у среду пре  подне извлачио смучаре на Цвијетњак.

- Договорили су се у уторак поподне и скијалиште нормално ради – рекао је данас Салих Туркмановић, шеф скијалишта, подсећајући на састанак представника локалне власти, предузећа „Сложна браћа“ које газдује скијалиштем  и купца спорне парцеле.

Зар се толико морало чекати на сусрете и договоре, кад  су неспоразуми избили још на почетку отварања  стазе, уочи новогодишњих празника“!? И да ли су ти актери договора били у прилици да чују коментаре гостију и мештана у уторак поподне:

- Што се нису јесенас договарали, са оваквим понашањем растераће и ово мало гостију? Што су нас у реклами, на сајтовима и у ТВ емисијама лагали о дужини стазе, где су беби лифт и „жица“ за почетнике, како мисле да регрутују нове смучаре? Па овде долазимо доводећи децу на снег, а онда треба да им објашњавамо да лифт не ради?!  Знају ли туристички радници и власт да се лоша вест – далеко чује и да туризам  нису само шанк, кревет и хвалоспеви...?!

Инфо пано, замишљено је још увек сан Инфо пано, замишљено је још увек сан

Чују се и мишљења да се не треба хвалити лепотама планине, што је, иначе, одавно познато, већ са оним шта су људска рука и тимски рад  учинили на стварању услова за боравак гостију, на побољшању квалитета услуге и кадровске структуре запослених, ширењу спектра садржаја, те новим објектима, очишћеним снегом на паркинзима...И има ли неко да види искуства других?!

- Започели смо припреме за уређење  доњег, дужег дела стазе (табање снега). Жичара четворосед почеће с радом најкасније  почетком ђачког распуста,  а можда и пре - „рапортира“ Туркмановић.

Опрема беби лифта, чека стазу и монтажу Опрема беби лифта, чека стазу и монтажу

Снег на Златару  с мањим прекидима пада већ десетак дана. Планинци кажу да је то наговештај родне године, али и помињу три старовлашке  пословице, које се често чују ових дана, алудирајући на (не)спремност за зимску сезону:

Да је потке к'о  основе – све би жене ткаље биле.

Није крив ко поједе девет колача, него ко му их да!

Не пада снег да покрије брег, већ и да свака зверка траг покаже.

Два јубилеја туризма  

Крајем јануара напуниће се 50 година од отварања „Панораме“,  првог хотела  на Бабића Брду. Негде у исто време је и друга значајна годишњица: девет деценија од првих корака туризма на Златару – подизања летњиковаца и вила Борисављевића и Минића на Воденој Пољани и колиба  са  гостионом и пансионима „Друштва Златар – Јабука“ у Булатовићима. 

Уметнички  дух и веште руке би са овим бројкама  о традицији ( за којом неки вапе) могле да дају  нове креације и слогане   у промоцији туризма, али и редизајнирању и ажурирању сајта ТО „Златар“, на чији садржај многи гости и посетиоци упућују бројне замерке.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.