Посвћеност Старе Рашке деци у Рашкој области

zlatarinfo.rs (Р. Прелић) 07. јануар 2019. године Хуманитарне акције Коментари

Пакетићи - ХО "Стара Рашка" (foto: Раде Прелић)

Хуманитарна организација "Стара Рашка" је и ове године за Божићне празнике најсиромашнијој и болесној деци уручила помоћ у новцу.

Kао и претходних, и ове године средства је донирала Kанадско-српска хуманитарна фондација "Стара Рашка" из Kанаде, највише захвајујући породици Вараклић, пореклом из Пријепоља.

Пакетићи - ХО "Стара Рашка"

Поклоне је ове године добило 900 деце из Нове Вароши, Пријепоља и Прибоја, а за петнаест година постојања хуманитарне фондације из Торонта укупно 12.000 деце. 

Пакетићи - ХО "Стара Рашка"

Ове године малишанима је уручена новчана помоћ у износу од 4,5 милиона динара, а за протеклих петнаест година из Kанаде је за ову намену стигло укупно око пола милиона евра.

Пакетићи - ХО "Стара Рашка"

Хуманитарна организација "Стара Рашка" је претходно деци у предшколским установама у Новој Вароши, Пријепољу и Прибоју ове године уручила 1.700 новогодишњих пакетића.

Пакетићи - ХО "Стара Рашка"

Поред пакетића, предшколским установама је за новогодишње празнике уручена већа количина прехрамбених производа, а најсиромашнијој деци и одећа и обућа. 

Пакетићи - ХО "Стара Рашка"

Пакетићи - ХО "Стара Рашка"

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.