Адаптирана учионица за ученике са развојним тешкоћама

ppmedia.rs 09. јануар 2019. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Заједничким трудом и прегалаштвом Друштва за церебралну и дечију парализу „Нада“, Општине Нова Варош и ОШ „Живко Љујић“, адаптирана је учионица за ученике са развојним тешкоћама.

Модерна и опремљена са адекватним уџбеницима, таблетима и другим асистивним технологијама, учионица ће представљати простор за реализовање још богатијих и разноврснијих активности. Програм рада са ученицима са развојним тешкоћама препознат је од стране великог броја образовних посленика јер постиже резултате на националном нивоу, а неретко представници школа из окружења траже подршку за унапређење својих активности у овом домену.

Највећу подршку у реализицији програма запослени у ОШ „Живко Љујић“ имају од родитеља ученика са развојним тешкоћама који активно учествују у предвиђеним активностима и дају безрезревну подршку тиму који осмишљава програм за њихову децу.

Učionica

Мудрост каже да само тамо где постоје тешкоће односно препреке постоје и нужни услови за развој. И то је карактеристично за сваку особу. Препреке ученика са развојним тешкоћама нешто су сложеније и захтевније у погледу превазилажења, али заједничким деловањем свих друштвено-одговорних актера сваки циљ је достижан.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.