Дебеља - заборављено село

zlatarinfo.rs 14. децембар 2018. године Друштво Коментари

Дeбеља Дотрајала електромрежа, a мори их и жеђ (foto: zlatarinfo.rs)

Аутори емисије „Квадратура круга“ (субота, 18,30), ТВ гледаоце упознају са мукама становника нововарошког села.

Становници нововарошког села Дебеља размишљају о колективном исељењу јер проблеме са којима живе деценијама нико нити жели да види, нити за њих да чује.

Са првим снеговима и ветровима, због дотрајале елекромреже, људи из овог села остају без струје.

Струја није једино што мучи становнике  села на крашком, безводном терену. Да би дошли до воде за пиће, прање и напајање стоке, већина становника Дебеље сваког дана прелази по неколико километара.

Једно зло никада не иде само. Уз све муке са струјом и водом, од прошле године мештане Дебеље задесио је нови проблем,  а то је сушење шума које су многима једини извор прихода.

Друга прича – „Дрвосече са Златара“  у новом издању “Kвадратуре круга”, идуће суботе, снимљена је у врлетима, са дрвосечама који на неприступачном терену, уз помоћ шумских трактора извлаче грађу и дрво за огрев.

Извор: РТС

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.