Експлозија уништила два аутомобила и оштетила породичну кућу пријепољског привредника (видео)

ppmedia.rs 03. новембар 2018. године Друштво Коментари

Кућа Атка Мушовића- Пријепоље (foto: glaszapadnesrbije.rs)

На паркингу испред породичне куће пријепољског привредника Аднана Мушовића у улици Пролетерских бригада, недалеко од центра града, у суботу око 04:30 бачене су две екзплозивне направе испод возила. У пожару ватра је прогутала оба аутомобила а затим се проширила и на породични дом и суседну кућу.

У тренутку експлозије Мушовић је са породицом спавао, детонацију је прва чула супруга која је мислила да се ради о земљотресу и пробудила мужа и децу. Међутим када су видели да дим куља ходником, зграбили су малишане и из куће изашли на други излаз. На лице места брзо су стигли ватрогасци који успели да угасе пламен који је захватио две куће, међутим не и возила која су потпуно изгорела. Цео случај снимиле су сигурносне камере са суседних објеката, што ће помоћи полицији у проналажењу починиоца овог кривичног дела.

Власник куће Аднан Мушовић каже да није имао непријатеље, да се ником није замерио и просто не може да верује шта му се десило.

– У шоку сам. Нисам у свађи ни са ким, ником не дугујем и заиста не знам коме је пало на памет да ово уради, да нападне на целу моју породицу. Надам се да ће полиција брзо пронаћи починиоце. Спавали смо у кући. Од детонације смо помислили да је земљотрес. Међутим видели смо да ходником куља црн дим, па смо изашли на споредни излаз и тада смо видели да су нам оба аутомобила запаљенам а да се ватра проширила и на комшијску кућу – каже за “Новости” Мушовић

Овај напад узнемирио је како житеље Вакуфа, тако и бројне пријепољске привреднике који су од раног јутра дошли да пруже помоћ и подршку породици Мушовић.

– Аднан Мушовић и његова породица моји су дугогидишњи и најближи пријатељи. Ако је неко хтео да од нас свих изабере најчаснијег, највреднијег и најбољег онда није погрешио што је одабрао њега. Само не знам шта је тај злочинац хтео овим вандалским чином да изазове или да поручи. Хоћу да верујем да ће полиција ефикасно реаговати како би се пронашао починилац, у супротном послаће се веома лоша порука грађанима да Пријепоље није више безбедно место за миран живот – каже власник компаније Стилекс Есад Хоџић.

Иначе, како смо незванично сазнали, на једној од сигурносних камера која је снимила цео догађај види се како младић пешке прилази кући и избацује направу испод паркираних аутомобила и након детонације се даље удаљава.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.