Васиљевић: Све више инвеститора на Златару, нови пут довешће нам већи број туриста ( видео)

glaszapadnesrbije.rs 03. новембар 2018. године Друштво Коментари

Vukica  -Rade Vasiljević- razgovor (foto: glaszapadnesrbije.rs)

Најважнија стратешка грана развоја и опстанка општине Нова Варош је туризам”, изјавио је председник општине Радосав Васиљевић у директном укључењу у Јутарњи програм телевизије Пинк, чију реализацију је радила продукција Гласа западне Србије.

Том приликом рекао је да они много улажу у област туризма, а да је најкрупнији пројекат који раде како би поспешили развој је изградња пута од Браношевца до планине Златар.

Radovi - Nova  Varoš

,,Ради се о модерној дестинацији пута, за који ја често кажем да је то нововарошки ауто - пут, зато што се заиста ради о савременом путу. Ако вам кажем да је дужина тог пута само један километар, а да је укупна вредност инвестиције милион еура, онда вам све говори”, рекао је Васиљевић.

Он наводи да ће следеће године на јесен бити готови радови на изградњи те деонице пута, а да су радови на наставку пута око хотела Панорама, са превоја до Водене пољане у самом срцу Златара већ завршени.

Radovi 2 - Nova Varoš

,,Изградњом ове деонице желели смо да откријемо нову тајну Златара за коју многи људи нису знали како у Србији тако и у иностранству до којих ће брже, боље и лакше долазити. Мислим да ће бити одушевљени оним што буду видели на Воденој пољани”, рекао је Васиљевић и додао да се управо ту на надморској висини од 1.450 метара налази новоизграђени манастир који привлачи велики број људи.

Председник општине најавио је изградњу фудбалског терена на Златару, за који сматра да ће бити добра локација за припреме фудбалера.

,,Планина Златар је одлична дестинација за изградњу фудбалског терена, који ће служити за висинске припреме. Многи спортисти знају да се на надморској висини од 1.200 метара много лакше дише, трчи, стиче кондиција, дуже издржава у такмичењима и праве резултати. Зато је лако постати такмичар било ког тима у свету и Србији после тренинга на нашој планини”, закључио је Васиљевић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.