Лимузином преко Присоја

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 27. октобар 2018. године Друштво Коментари

Дочекали да се повежу два села - радови 27. октобра Дочекали да се повежу два села - радови 27. октобра (foto: Дамљан Топаловић)

Коначно су повезана села Трудово и Горње Трудово, раздвојена „старом границом“ пре 184 године.

Из Трудова се преко Присоја у Горње Трудово и обратно  може стићи – путничким возилом.Коначно су повезана два села у две месне заједнице – Јасеново и Божетићи.

У суботу су машине фирме  „Мида“ насуле тампон на траси пута од некадашње продавнице у Трудову према Присоју. За ову деоницу није била пара када је у лето 2016. године булдожер спојио два Трудова, која су 1834. године раздвојена „старом  границом“ између Кнежевине Србије и Отоманске царевине. 

Мештани се надају да ће за који дан на трасу стићи и ваљак Мештани се надају да ће за који дан на трасу стићи и ваљак

Трудовци су дочекали  да се  повежу са комшијама после бројних молби и обијања прагова, али и  низа перипетија и оспоравања оправданости радова за које су, уз подршку  општине и месне заједнице, издвојили део средстава.

- Лакше ће се  стизати до комшија, као и превозити грађа, стока и други производи.До асфалта у Горњем Трудову је нешто више од три километра и брзо се стиже до продавница у Штиткову и на Боровитој Главици у Божетићима, где је и ветеринарска станица.Пут преко преко Језаве и Крста биће лако одржавати јер је обравнит, на тврдом терену, са два мања успона. Напролеће организујемо акцију раскресивања растиња поред пута преко Присоја – истиче пензионер Драго Топаловић, који се са Шанца вратио на дедовину и био најагилнији у акцији повезивања два села.

Помогле и комшије, тампон из мајдана у засеоку Џекулића Помогле и комшије, тампон из мајдана у засеоку Џекулића

Трудовци су прошле године, уз пут преко Ојковице, добили и други излазак на  регионални пут Кокин Брод - Јасеново – Прилике. Уз помоћ земљака и пријатеља, сакупили су 1.500 евра за насипање пута од задружне продавнице преко Меког Дола до школе на Лучици.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.