Други ребаланс буџета, опредељен новац за изградњу стадиона

glaszapadnesrbije.rs 15. октобар 2018. године Друштво Коментари

Sednica Skupštine Nova Varoš (foto: glaszapadnesrbije.rs)

На седници Скупштине општине усвојен је други ребаланс буџета. Раде Васиљевић, први човек општине, каже да је буџет био одлично испланиран, али дa је до промена и пребацивања новца морало доћи.

“Ребаланс буџета и није ништа страшно, јер у ово време је могао бити чак и четврти, нама је тек други што значи да смо одрадили добар посао. Преносимо средсtва зато што нећемо стићи да урадимо оно што смо планирали, а ради се о пројекту Браношевац, за шта смо из буџета издвојили око 15 милиона динара. Тај новац пренели смо као учешће за изградњу стадиона. Јер да би потписали уговор са Министарством туризма за пројекат који износи 30 милиона, треба наше учешће од 10 милиона динара”, изјавио је Васиљевић.

Према његовим речима, ускоро би у Београду требало да буде потписан уговор са министраством, према ком ће општини Нова Варош бити обезбеђено 20 милиона, а која неће морати бити утрошена до краја ове године.

“Реновирање стадиона је крупна инвестиција за нашу општину. Направили смо идејни пројекат, ми смо имали део наше површине, део нам је дао један од грађана у чијем су власништву, а за пар ари решавамо имовиске односе са Србија шумама. Међутим иако смо у том спору, то не значи да не можемо потписати уговор са министарством и добити новац, а грађевинску дозволу имаћемо пре почетка изградње терена”, истакао је Васиљевић.

Ребаланс буџета усвојен је без пуно дискусије и критике опозиције.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.