Манастир Милешева обележава ктиторску славу

glaszapadnesrbije.rs 06. октобар 2018. године Традиција Коментари

Zlatarinfo logo

Српска православна црква обележава ктиторску славу манастира Милешеве и славу епархије Милешевске на празник.

Свете првомученице Текле Равноапостолне, Светог Стефана Првовенчаног и Светог краља Владислава, у недељу 7. октобра.

Тим поводом и дан уочи славе у манастиру биће служена света богослужења. У суботу 6. октобра у 17:00 часова је празнично бденије, док ће се у Дому културе у Пријепољу у 19:30 одржати предавање на тему „Пастирски лик и дело Патријарха Павла”, а предавач је Епископ крушевачки Давид.

Епископ милешевски Атанасије рекао је да је тема пастирски и духовни лик Партријарха Павла. 

„Ми по нашем славском обичају, посебно кад је у питању ход ка 800. јубилеју манастира Милешеви, наставимо да из своје унутрашњости географске, духовне, историјске, личне изнесемо оно што је најбоље у нама. Пре свега да то приметимо, да то нађемо у нама, да са тим успоставимо везу и да управо томе дамо више простора, рекао је епископ.

После божанске литургије следи образовно уметнички програм.

„Обећавам да ће како је замишљено бити јако занимљиво. После тога организована је богата трпеза за љубав за све учеснике са свих страна”, истакао је владика Атнасије.

За вернике из Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши, Сјенице и Пљеваља који буду желели да поделе ову духовну радост биће обебеђен бесплатан превоз испред градских храмова на дан славе 7. октобра када ће се служити Света Архијерејска Литургија у 9:00 часова.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.