Нововарошки произвођачи здраве хране представили понуду на Етно сајму у Ковачици

ppmedia.rs 07. октобар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

У Ковачици је минулог викенда одржан 12. Етно-сајам рукотворина и гастрономских специјалитета. Први пут у овој војвођанској варошици свој штанд имали су произвођачи здраве хране из Нове Вароши док је о трошку локалне самоуправе у обилазак сајма кренуло педесетак произвођача. Сајам у оквиру Ковачичког октобра организује Удружење жена Ковачице. Између осталог посетиоци су имали прилику да присуствују Тортијади, која је део манифестације у склопу које се излажу најлепше торте.

– Четрдесет пет жена из Нове Вароши је кренуло, захваљујући средствима Општине. Средства су издвојена из буџетског фонда за пољопривреду. Велики допринос за одлазак дала је и Туристичка Организација Златар – рекла је за локални радио Златар, помоћница председника општине Маријана Ђокић.

Kovačica- sajam hrane

Нововарошка делегација имала је састанак и са председником општине Ковачица Миланом Гарашевићем где су размењена искуства у аспекту развоја туризма и пројектних активности ка европским фондовима.

Kovačica- sajam hrane

Осим удружења старих заната и актива жена, које су биле присутне са пет излагача, сајму је присуствовао произвођач домаће ракије Томислав Селаковић освојач златне медаље на недавно завршеној „Ракијади“ у Шљивовици.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.