Ватрогасно спасилачка јединица добила ново возило

ppmedia.rs 01. октобар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Универзално возило подешено за сурове услове (foto: glaszapadnesrbije)

Министарство унутрашњих послова набавило је 14 ватрогасно спасилачких возила која су расподељена Ватрогасно спасилачким јединицама широм Србије. Једно од тих возила стигло је у јединицу у Новој Вароши.

Начелник Сектора за ванредне ситуације у Новој Вароши Радивоје Бујишић у изјави за Глас западне Србије рекао је да су овим возилом подмладили свој возни парк.

,,Ми у возном парку имамо два возила која су старости 35 и 40 година, тако да смо у вршењу ватрогасних интервенција били доста спори. Овим новим возилом, које је опремљено за брзе интервенције, нашу оперативност и брзину ватрогасних акција подигли смо на виши ниво”, истакао је Бујишић и додао да је ново возило комбинација војно – ватрогасног возила.

,,Ово је универзално возило погодно за наше просторе које је подешено за сурове услове, јер поседује предњу и задњу вучу. Поред тога садржи два витла са цревима од по 60 метара, тако да са безбедне удаљености можемо да угасимо пожар”, рекао је Бујишић и додао да је један део оперативаца прошао обуку управљања возилом, а да други део тек треба.

Ватрогасно возило (foto: glaszapadnesrbije.rs)

Он наводи да ће возила која су до сада чинила њихов возни парк бити послата на сервисирање.

,,Већ постојећи возни парк, ћемо поправити и она ће служити као пратећа возила новом. Пошто не поседују велику брзину, могу да допреме додатне количине воде и пене за потребе новог возила”, изјавио је Бујишић.

Начелник Сектора за ванредне ситуације најавио је још један пројекат за који се нада да ће успешно привести крају.

,,Имамо пројекат са јапанском амбасадом око набавке једног теренског возила за техничке интервенције у саобраћају. Ми покривамо велики део магистралног пута на коме су честе саобраћајне несреће, ово возило би нам добро дошло, а тиме би смо у техничком смислу заокружили потребе наше ватрогасне јединице”, закључио је Бујишић.

Извор: ГЗС и ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.