„Златарска чорба“ крчкаће се на Златарском језеру

ppmedia.rs 18. јул 2018. године Друштво Златарфест Коментари

Zlatarinfo logo

Такмичење у припремању златарске чорбе, уместо на Златару, као до сада, овог лета биће одржано у Кокином Броду на обали Златарској језера, у непосредној близини Визиторског центра, саопштено је из Туристичке организације „Златар“ која је манифестацију установила пре две године како би обогатила програм “Златарфеста”.

 Организатори упутили јавни позив кандидатима за учешће на овој јединој кулинарској смотри у нашем крају, а пријављивање траје све до 25.јула. Такмичење је заказано за суботу 28.јула са почетком у 11 сати.

Пријаве за учешће примају се на рецепцији хотела „Панорама“, путем мејла hotelpanorama@gmail.com или телефонског броја 61-784.

-Одлуку о промени места одржавања манифестације донели смо у циљу њене значајније популаризације и омасовљења. Очекујемо да ће и дегустација специјалитета у овом термину и на овој локацији бити боље посећена јер се истог дана , такође у преподневним сатима, организује и већ традиционално сплаварење Златарским језером – истиче Бранко Пуцаревић, директор ТО”Златар” и управник хотела “Панорама”.

Plakat Zlatarska čorba

Такмичење траје три сата, а свим учесницима биће надокнађени трошкови куповине намирница потребних да би се справила укусна, златарска чорба. На овој занимљивој кулинарској смотри могу учествовати екипе или појединци, а били једни или други у обавези су да сами обезбеде посуде за припрему варива. Користећи своје рецепте и намирнице, забрањено је додавати готове чорбе и супе, а оцењивање јела стручни жири ће обавити искључиво у дисциплини припремања пријављене врсте чорбе. А она може бити направљена од различите врсте језерске рибе, телетине, гљива или осталог поврћа које су на дохват руке у златарском крају. Критеријуми за бодовање су укус, боја, густина, као и општи изглед јела.

За најталентованије куваре биће обезбеђена пригодна признања, а за најбољи котлић и новчана награда у износу од 5.000 динара.

Извор: ПП Медиа и Варошке новине, Розита Поповић

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.