Због новог правила ауто-школе неће моћи да обучавају возаче

ppmedia.rs 14. јул 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Због новог правила – успона на полигону, ни једна од око 450 ауто-школа у Србији неће моћи да обучава возаче од октобра, пишу Вечерње новости.

Према подацима које износе Новости у данашњем штампаном издању, позивајући се на резултате анкете Привредене коморе Београда спроведене међу њеним чланицама, свега 28,2 ауто школа има полигон који испуњава све услове.

Највећи проблем предсавља испуњавање услова да полигон поседује успон, као и довољно простора за операцију скретања улево или удесно за возила Е и Ф категорије, што су возила камиони с приколицом и трактори.

Комора је своје чланице ауто школе, питала и да ли имају простора и могућности да прилагоде своје полигоне правилником, а ни ти резултати, наводе Новости, нису охрабрујући јер је свега 8,8 одсто АШ рекло да то може да изведе. Више од 30 одсто ауто школа категорично је рекло да нема услова ни могућности да измени услове полагања и обуке возача на полигону.

Због тога се очекује, како још наводе Новости, да дође до још једне „сече“ броја аутошкола у Србији, 25. октобра од када нови правилник почиње да важи.

Извор: Вечерње новости

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.