Венци у славу војводе Бојовића (Фото)

zlatarinfo.rs (Р. Прелић) 16. јул 2018. године Друштво Коментари

Свечаност  у част војводе Бојовића на градском тргу ( Фото: Раде Прелић) Свечаност у част војводе Бојовића на градском тргу ( Фото: Раде Прелић)

На споменик војводи Петру Бојовићу, на тргу који носи његово име, у Новој Вароши су, поводом 160-годишњице рођења, венце положили представници Војске Србије, Општине Нова Варош, чланови удружења потомка ратника из Ужица и Нове Враоши, као и више појединаца и породица. Цвеће у славу команданта Прве армије у пробоју Солунског фронта положено je и на спомен-чесму у селу Мишевићи.

Помен Бојовићу служили су свештеници Милешевске епархије, а на животни пут и заслуге учесника ослободилачких ратова Србије од 1876-1918. године, као и морални лик и допринос васпитању војника, подсетили су  Радосав Васиљевић, председник Општине и Милан Бјелић, председник Удружења потомака ратника 1912-1920. године.

Војвода Бојовић

Полагање венца

У част војводи Бојовић

У част војводи Бојовић

У част војводи Бојовић

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.