У недељу Сабор двојничара

glaszapadnesrbije.rs 23. јун 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (foto: Дом културе Ивањица)

У оквиру манифестације „Културно лето у Ивањици” одржаће се 23.Сабор двојничара и старих инструмената Србије „Јавор 2018”.

У организацији ивањичког Дома културе, Месне заједнице Кушићи, Основне школе „Мајор Илић‟ и КУД-а „Извор Моравице‟ из Кушића, сабор ће се одржати у недељу, 24.јуна, са почетком у 13 часова, на планини Јавор, код споменика „Мајору Илићу‟.

Традиционално, у недељу пред Видовдан, на Јавор долазе свирачи двојница и старих инстумената из свих крајева Србије, како би показали своје умеће, а такмичар који три пута за редом освоји прво место стиче звање „мајстор двојница”.

Манифестација је такмичарског карактера, а учесници се могу пријавити до 12 часова и 30 минута на дан одржавања сабора. У ревијалном делу наступиће изворне певаче групе.

Генерални покровитељи манифестације су Општина Ивањица и Министарство културе и информисања Републике Србије.

ГЗС/Инфо лига

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.