РХ центар „Златар“ добија новог власника (видео)

ppmedia.rs 14. јун 2018. године Друштво Коментари

Rehabilitacioni centar "Zlatar" Rehabilitacioni centar "Zlatar" (foto: Foto Mirko)

Специјална болница за лечење и рехабилитацију кардиоваскуларних обољења „Златар“ на истоименој планини добиће пре караја године новог власника.

Први човек општине Радосав Васиљевић казао је да је локална самоуправа уз помоћ Николе Селаковића генералног секретара председника Србије пронашла инвеститора који је смпреман да уложи пет милиона евра у РХ центар “Златар”, колико је његова процењена вредност. За неких двадесетак дана очекује се расписивање лицитације за продају објекта на Златару од стране Министарства за рад, запошљавање, борачака и социјална питања у чијој надлежности је овај хотел.

Некада носилац развоја здравственог туризма и општине Нова Варош РХ центар “Златар”, због нагомиланих обавеза, а касније и укидања кардиологије и свих здравствених услуга, не ради више од осам година. Упркос многобројним најавама и покушајима оживљавања, овај објекат чи је власник ПИО фонд, располаже са 17.000 метара квадратних корисне површине и 330 постеља, и даље тавори и пропада без гостију. Напори локалне самоуправе да стави у функцију овај објекат могли би након скоро једне деценије да уроде плодом. Председник општине Радосав Васиљевић каже да је захваљујући залагању локалне самоуправе, Владе Србије и Николе Селаковића генералног секретара председника државе инвеститор пронађен те да је о томе упознао и самог председника државе Александра Вучића који је обећао сву неопходну помоћ како би објекат поново прорадио.

– У питању су домаћи инвеститори који имају развијен бизнис у Београду .Долазили су код нас у Нову Варош и на Златар више пута, обилазили објекат и видели у каквом се стању налази. Након тога имали смо састанак у Влади Србије на којем је донет закључак да заинтересовани инвеститор направи бизнис план и да га затим предочи Влади Србије и ПИО фонду а потом ће министарство на чијем се челу налази Зоран Ђорђевић расписати јавни позив за продају објекта. Све то требало би да буде готово почетком јула – истакао је Васиљевић.

До пре десет година у овом објекту је било и до 70 хиљада ноћења годишње, док је за четири деценије постојања у њему лечено више од 100 хиљада пацијената. Отварањем овог објекта запослило би се најмање 100 људи.

 

    Један од најпознатијих хотела Нововарошког краја  сниман летећом камером Фото Мирка

Извор: ПП Медиа / Златар Инфо

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.