Упис ђака првака следеће недеље

ppmedia.rs 28. март 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Илустрација

Упис првака у школу почиње 2. априла и трајаће до краја маја, а наредне школске године у Србији у први разред требало би да буде уписано 65.510 малишана.

У Министарству просвете кажу да упис деце у први разред није утврђен прописима, али да је период од почетка априла до краја маја сваке године у школској пракси намењен упису деце, те да ученици могу бити уписани у први разред до почетка школске године.

Према подацима Републичког завода за статистику, 65.510 дечака и девојчица стасало је за упис у први разред, док је прошле године тај број био 68.068 малишана.

Упис се врши код секретара школе сваким радним даном када се заказује и тестирање код психолога школе, а приликом уписа потребни су извод из матичне књиге рођених (може и фотокопија, а примају се и изводи старији од шест месеци), пријава боравка, потврда лекара да је дете способно за упис у први разред и потврда предшколске установе.

УЏБЕНИЦИ

УЧЕНИЦИ другог, трећег, четвртог, шестог, седмог и осмог разреда користиће уџбенике за које су се већ школе определиле. За ученике првог и петог разреда неопходно је најпре да уџбеници буду одобрени на основу новог плана и програма наставе, и тек онда ће се школе одлучити за одређене издаваче.

Извор: Новости

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.