Возача камиона усмртила стена

ppmedia.rs 27. март 2018. године Друштво Коментари

Место где је возач камиона изгубио живот Место где је возач камиона изгубио живот (foto: ppmedia.rs)

Држављанин Црне Горе В. П. (39) погинуо је у ноћи између понедељка и уторка, на магистралном путу Пријепоље – Бијело Поље, код места Гостун, када се на саобраћајницу обрушило више стотина кубика камена и несрећног возача усмртило.

 Из ПУ Пријепоље казали да је до трагедије дошло након што је возач теретног возила изашао из камиона а недуго за тим на њега се обурвало камење са литице која се налази изнад магистралног пута и несрећног возача погодило у главу. На лице места брзо је стигла хитна помоћ међутим возачу спаса није било.

Како је за агенцију Бета рекао директор погона „Путева“ у Пријепољу Сабахудин Козица, одрон је прекрио пут у дужини од око 150 метара.

„Одрон се догодио сат времена иза поноћи. Саобраћај је нормализован јер смо успели да очистимо магистралу а у току је постављање сигнализације јер су стене потпуно уништиле заштитну ограду на овој деоници пута“, рекао је Козица.

Возаче вреба опасност на саобраћајници ка граници са Црном Гором Возаче вреба опасност на саобраћајници ка граници са Црном Гором (foto: ppmedia.rs)

Иначе деоница пута од Борове главе ка граници са Црном Гором слови за једну од најризичнијих саобраћајница у земљи. Посебно је опасан део пута од Бистрице до граничног прелаза Добраково јер се магистрала налази са једне стране непосредно уз реку Лим, док се са њене друге стране надвијају огромне стене које престављају опасност за возаче. Стога свака појава кише или отапање снега изазива ерозију земљишта која углавном завршава на путу. Оно на чему би надлежни за одржавање путева требало да обрате пажњу јесте постављање заштитних мрежа, на местима где се оне не налазе.

Одрони и клизишта су честе појаве на овој саобраћајници, примера ради само од Нове Вароши до граничног прелаза Гостун, на три места возила користе само једну саобраћајну траку у дужини од неколико стотина метара, због тога возачи не ретко избегавају ову магистралу.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.