"Узми рачун и победи": Дупло више награда

novosti.rs (Д. И. Красић) 31. јануар 2018. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Од сутра почиње нови круг наградне игре "Узми рачун и победи". Извлачења у марту и априлу. Влада позвала на слање рачуна.

Станови, аутомобили, крупна бела техника само су део награда које ће се делити грађанима у новом кругу игре "Узми рачун и победи". Овај пут, наградни фонд биће дупло већи у односу на прошлу годину, али ће и извлачења бити током два месеца, у два циклуса - мартовском и априлском.

Влада Србије данас је позвала грађане да почну да шаљу коверте са прикупљеним фискалним рачунима или слиповима од плаћања картицом. Главна новина је што коверте за слање рачуна више неће бити типске, већ ће грађани моћи да шаљу рачуне и слипове у ковертама било које боје, облика и величине. Оне ће се предавати на шалтерима "Поште Србије" и на њих се неће наплаћивати поштарина. Такође, уместо адресе примаоца треба навести само "Узми рачун и победи 2018". У игри могу да учествују сви рачуни и слипови издати од 1. јануара ове године.

- У ковертама се шаље по десет фискалних рачуна или десет слипова од плаћања картицама, одвојено, у минималном износу од 100 динара - истакао је Вукашин Гроздић, из кабинета премијерке Србије, задужен за наградну игру. - Законска обавеза је да у наградним играма могу да учествују само пунолетне особе, тако да баке и деке не могу да шаљу коверте на име унука, јер ће оне бити дисквалификоване. На ковертама треба навести име и презиме, важећу адресу из личног документа, и контакт телефон.

Гроздић истиче да ће ове године наградна игра трајати дуже, а да ће тачни датуми извлачења и фонд награда бити објављени 15 дана пре почетка. Очекује се да прво извлачење награда буде у марту.

За разлику од прошле године, директни приређивач наградне игре биће - Влада Србије.

И овај пут за награде ће се "борити" и општине и градови. Њима ће, према речима министра државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића, следовати укупно 200.000 евра, у динарској противвредности.

- Девет локалних самоуправа, чији грађани буду најажурнији у слању фискалних рачуна и слипова, добиће по 23.000 евра у динарској противвредности, за реализацију пројеката и опремање објеката од јавног значаја - истакао је Ружић. - Овај пут, биће по три победника у три категорије: мале, средње и велике локалне самоуправе, а резултати ће се мерити у односу на број послатих коверата по глави становника, али ће се у обзир узимати и куповна моћ у конкретној општини и просечна зарада.       

Брнабић: Сузбијање сиве економије 

Сузбијање сиве економије један је од најважнијих приоритета Владе Србије, због чега су 2017. и 2018. проглашене годинама борбе против сиве економије и због чега је покренута реализација мера и активности Националог програма за сузбијање сиве економије - истакла је данас премијерка Србије Ана Брнабић. Како је истакла, четири кључна правца деловања су унапређење ефикасности инспекцијског надзора, увођење подстицаја за легално пословање, смањење бирократије и јачање пореске културе:

- Једна од важних мера националног програма за сузбијање сиве економије је и наградна игра "Узми рачун и победи".

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.