Бомба уместо у реци завршила на шинама

ppmedia.rs 08. јануар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Место где је бомба пронађена (foto: večernje novosti.rs)

Железнички саобраћај на деоници барске пруге између Бистрице и Пријепоља у прекиду је након што је чувар железничке компаније „Инфраструктура железнице Србије“ приликом обиласка терена у месту Залуг између шина уочио ручну бомбу М-75. Из Министарствсва унутрашњих послова огласили су се саопштењем у којем кажу да нема опасности по безбедност људи. Лице места је обезбеђено и очекује се долазак контрадиверзионе екипе које ће уклонити експлозивну направу са пруге.

Густа магла оковала је Залуг па житељи божићну ноћ проводе углавном у својим домовима. Они ретки које смо затекли на улици кажу да су за вест да је бомба пронађена на прузи близу њихових кућа чули из медија, као и то да су одјекивале јаке детонације током Бадње вечери па сумњају да нека од бомби бачених током претходне ноћи није експлодирала.

– Обичаји који овде датирају од давнина јесу да се током прославе празника пуца. Током Бадње вечери чуло се неколико јаких детонација које нису биле сигурно последица бацања петарди већ се радило о јачим експлозивним направама. Непосредно испод пруге налази се река Лим, па је вероватно бомба уместо у реци завршила на пружним шинама – каже један од мештана Залуга.

Из Железница Србије наводе да је саобраћај на овој деоници барске пруге обустављен и да су специјализоване јединице МУП-а забраниле приступ месту на којем је пронађена бомба.

Путнички воз број 431, који је из Бистрице саобраћао ка Пријепољу, са око 45 путника, одмах је заустављен, а затим враћен у железничку станицу Бистрица. Железничка компанија „Србија Воз“ организовала је превоз путника из овог воза аутобусима из Бистрице до Бијелог Поља.

Саобраћај на овој деоници барске пруге биће обустављен, све док специјализоване стручне службе МУП-а не заврше свој посао, кажу између осталог у саопштењу за јавност из Инфраструктуре железница Србије.

Јаке полицијске снаге налазе се на лицу места и не дозвољавају приступ и фотографисање дела где се бомба налази.

Долазак контрадиверзионе екипе очекује се током јутарњих часова.

Извор: Вечерње новости

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.