Пронађена бомба на прузи у Залугу

ppmedia.rs 08. јануар 2018. године Друштво Коментари

Bomba na pruzi Beograd - Bar (foto: ppmedia.rs)

На прузи Београд-Бар у поподневним сатима је обустављен саобраћај због ручне бомбе која је пронађена поред пруге у насељу Залуг, недалеко од Пријепоља. Ручна противпешадијска дефанзивна бомба пронађена поред пруге. Из Министарствсва унутрашњих послова огласили су се саопштењем у којем кажу да нема опасности по безбеднос људи.

Министарство унутрашњих послова обавештава јавност да је код Пријепоља, поред шина на прузи Београд – Бар, пронађена ручна бомба. Истичемо да је нетачна информација која се појавила у медијима да је бомба жицом везана за шине. Саобраћај на овој железничкој деоници је обустављен, у току је увиђај и очекује се долазак контрадиверзионе екипе које ће уклонити ручну бомбу. Министарство истиче да нема никакве опасности по људе и објекте, каже се у саопштењу МУП-а.

Огласили су се саопштењем за јавност и из Инфраструктуре железница Србије.

Железнички саобраћај на деоници барске пруге између Бистрице и Пријепоља у прекиду је данас, 7. јануара 2018. године, од 15.38 сати, након што је чувар пруге железничке компаније „Инфраструктура железнице Србије“ приликом обиласка терена у месту Залуг између шина уочио ручну бомбу М-75.

Руководство и стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ о овоме су одмах обавестиле МУП. Специјализоване јединице МУП-а у изузетно кратком року изашле су на лице места и предузеле све потребне безбедоносне мере.

Железнички саобраћај на овој деоници барске пруге је обустављен, а специјализоване јединице МУП-а забраниле су приступ месту на којем је пронађена бомба.

Путнички воз број 431, који је из Бистрице саобраћао ка Пријепољу, са око 45 путника, одмах је заустављен, а затим враћен у железничку станицу Бистрица. Железничка компанија „Србија Воз“ организовала је превоз путника из овог воза аутобусима из Бистрице до Бијелог Поља

Железнички саобраћај на овој деоници барске пруге биће обустављен, све док специјализоване стручне службе МУП-а не заврше свој посао, , истичу из Инфраструктуре железница Србије.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.