Повређени задржан у болници, дисциплински поступак против нападача

ppmedia.rs 15. децембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Седамнаестогодишњи Ђ.М. ученик трећег разреда нововарошке Гимназије “Пиво Караматијевић” и даље се налази у ужичкој болници где се опоравља од повреда задобијених након вршњачког насиља које се догодило у четвртак у школском дворишту када је на њега насрнуо матурант ове школе А.А. и задао му више удараца песницом у главу. Мајка повређеног дечака Олгица Минић каже да се њен син боље осећа али и да још увек има амнезу те да се ничег не сећа. Због инцидента који се догодио, у школи је покренут васпитно дисциплински поступак против нападача.

Инцидент се догодио између трећег и четвртог часа у школском дворишту, када је А.А. пришао Ђ.М. и ударио га песницом у главу, након чега је младић пао на бетон. Убрзо су притрчали ђаци и професори који су повређеном ученику прво указали помоћ а затим и позвали лекарску екипу која је брзо стигла. Претпоставља се да би повод за напад могао да буду то што је Ђ.М. слао непримерене поруке сестри нападача.

Мајка дечака Ђ.М. каже да се њен син осећа боље, да прима терапију и да ће остати под будним оком лекара и даље у болници.

– Хвала богу да се полако опоравља и враћа из амнезе, међутим инцидента се још увек не сећа – тихим гласом каже мајка Олгица.

Одмах пошто се десио немио догађај из школе су обавестили све надлежне институције и предузели све законом предвиђене мере каже директорка ове реномиране образовне установе Бранка Ракоњац.

– У вези са догађајем од четвртка 14.12.2017.године у школском дворишту, пре подне, на малом одмору после трећег часа , а у коме је повређен Ђ.М. , ученик трећег разреда, школа је предузела све неопходне законске радње : здравствено збрињавање ученика и обавештавање родитеља, обавештавање свих надлежних институција, пре свих МУП – а, Школске управе Ужице. Министарство просвете, науке и технолошког развоја, и Центра за социјални рад. Школа је у складу са Правилником о мерама, начину и поступку заштите и безбедности ученика за време остваривања образовно-васпитног рада и других активности које организује Гимназија,, Правилником о васпитно-дисциплинској и материјалној одговорности ученика,а у складу са Законом о основама система образовања и васпитања покренула све неопходне процедуре – истиче између осталог директорка Ракоњац.

Школски полицајац који је задужен да се стара о безбедности ђака и јавном реду и миру у тренутку када се десио инцидент није био у дворишту школе. Како смо сазнали, поред ове школе полицајац се стара и о безбедности још неколико школа које се налазе у непосредној близини гимназије.

Иначе како сазнајемо у Вишем јавном тужилаштву у Ужицу које је надлежно за поступање у овом случају, нападач А.А. је приведен и саслушан, затражене су додатне изјаве и обавештења на основу којих ће бити донета одлука о евентуалној кривичној пријави.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.