Протест малинара заказан за суботу

ppmedia.rs 06. децембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

У суботу 9. децембра малинари из свих делова западне Србије окупиће се од 12х у Пријепољу на платоу испред Дома културе да мирним протестом изразе своје негодовање због ниске овогодишње откупне цене малине и индолентног односа државе и хладњачара према њима.

Наиме, произвођачи сматрају да су изиграни од стране државе и да није испуњено обећање министра пољопривреде Бранислава Недимовића дато крајем јула ове године да ће како наводе малинари Комисија за заштиту конкурентности посредовати у разговору између хладњачара и произвођача ради постизања веће коначне цене малине у односу на откупну аконтну цену по којој су произвођачи дали овогодишњи род хладњачарима. Такође они су незадовољни што их нико из министарства пољопривреде и Владе Србије није примио након њиховог захтева за састанак упућеног пре десетак дана.

– Позивам све пољопривредне произвођаче и остале грађане да нас у суботу подрже у борби за повећање цене малине. Ми смо малину у Пријепољу хладњачатима предали по цени од 130 до 140 динара што не може да задовољи основну потребу производње- каже за ПП Медиу председник Управног одбора удружења пољопривредних произвођача Лимска долина из Пријепоља Бобан Пурић.

Председник Управног одбора удружења пољопривредних произвођача Лимска долина Бобан Пурић Председник Управног одбора удружења пољопривредних произвођача Лимска долина Бобан Пурић (foto: ppmedia.rs)

На скупу је предвиђено обраћање представника малинара из свих делова западне Србије. Он истиче и да је обезбеђен превоз за малинаре из других градова до Пријепоља.

-Аутобус из Ивањице креће од 8и30 са Сајмишта, из Ужица од 9и30 са паркинга поред стадиона ФК Слободе док је полазак из Прибоја предвиђен за 10и30 из старог дела града – наглашава Пурић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.