Општина Чајетина за 1,6 милиона евра од Словенаца откупила хотел на Златибору

blic.rs ( В.Л.) 06. децембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Бивши хотел "Рашице Поинт" купљен за 1.601.170 евра (foto: В. Лојаница / РАС Србија)

Општина Чајетина откупила је од Стечајног суда у Љубљани хотел „Wаи Таи“ на Златибору који је припадао компанији „Рашица Поинт“, а већ неколико година се назали у стечају.

Купопродајни предуговор јуче су у Потророжу потписали председник општине Чајетина Милан Стаматовић и стечајна управница Вида Грабец.

За хотел који располаже са 40-ак соба, спортском двораном, пословним простором и 2,5 хектара земљишта, Чајетина ће платити 1.601.700 евра. Почетна цена на конкрусу за продају објекта била је 1,6 милиона евра.

Хала у хотелу решиће проблем мањка простора за припреме спортских екипа Хала у хотелу решиће проблем мањка простора за припреме спортских екипа (foto: В. Лојаница / РАС Србија)

Примарни разлог Чајетинаца да уђу у ову инвестицију је велика спортска хала која се налази у хотелу, с обзиром да се на Златибору припрема много клубова из Србије и иностранства, а планина нема адекватну халу за дворанске спортове.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.