Отворена психо-образовна канцеларија

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 02. децембар 2017. године Друштво Коментари

Широк спектар активности – подршка,  процене, препоруке и савети Широк спектар активности – подршка, процене, препоруке и савети (foto: Д. Гагричић)

„Георгије и Теодосије“ - кутак и тим за психолошке процене, образовну обуку и превентивне активности.

У Улици Солунских  бораца 16а, у локалу изнад Еуро банке (преко пута некадашње зграде „Галенике“), недавно је почела с радом Психо-образовна канцеларија „Георгије и Теодосије“, која суграђанима пружа психолошке  процене, образовну обуку  и бројне превентивне активности.

Иницијатори ове новине у нашем граду и крају  кажу да је психо-образовна канцеларија „Георгије и Теодосије“ настала као реакција на променљива и неизвесна друштвена кретања, релативизовање знања, потискивање живе речи у запећак, инертност великих система да одговоре на изазове савременог доба... Зато је,    подсећају, замишљена као кутак где се негује жива реч, аутентичан и топао људски однос, организују садржаји профилисани за различите узрасте и  канцеларија ће имати циљ да подсети да су најважнија снага једног друштва образовани и стручни људи, а године раног развоја најважнији период за постављање темеља одговорне, хармоничне и остварене личности.

- Вера у снагу стручности и професионалности, жеља да Нова Варош добије организацију која која нуди психолошке  процене и образовне обуке по највишим стандардима, као и бројне превентивне активности, идеје су водиље нашег рада“ -  истиче Ђорђе Филиповић, директор канцеларије „Георгије и Теодосије“. - Подршка спортистима у виду менталног тренинга, препоруке и савети средњошколцима при упису на факултет, помоћ студентима у креирању ефикасних стратегија учења само су неке од планираних активности. Посебну пажњу обратићемо на рани развој као период од непроцењивог значаја за даљи психички, образовни и свеукупни развој деце, уједно подсећајући родитеље да је најпожељнији и најефикаснији родитељски стил онај који негује љубав уз јасна и доследна ограничења.

Кутак где се негује жива реч и топао однос Кутак где се негује жива реч и топао однос

Канцеларија „Георгије и Теодосије“ у овом моменту има породични карактер. Своје пословне планове, Ђорђе Филиповић остварује сарадњом са братом, Богданом Филиповићем, дипломираним психологом и дугогодишњим кошаркашем. Обојица истичу да их чекају бројни изазови, али да је уз подршку њихових родитеља, просветних радника у пензији, све много лакше.

Канцеларија услуге нуди по повољним ценама, а у плану је и организовање трибина, предавања и активности које ће бити бесплатне.Заинтересовани се могу обратити на следеће телефоне и мејлове:Ђорђе Филиповић, директор 064/3963-109, djordje.filip@gmail.com и Богдан Филиповић, сарадник – психолог 064/1776-898 bogdan.filipovic@gmail.com,   а припрема се и сајт.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.