Донација ултразвучног апарата чајетинском Дому здравља

glaszapadnesrbije.rs 22. новембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (foto: zlatiborpress)

Општина Чајетина обезбедила је нови ултразвучни апарат за Дом здравља. Локална самоуправа је издвојила око 2,5 милиона динара за набавку апарата.

Овај апарат замениће досадашњи који је већ десетак година у употреби. Општина и иначе издваја средства за акције као што су Медицинско село и амбулантне прегледе по сеоским месним заједницама, куповину возила, стручно усавршавање лекара и слично.

„Наша обавеза је да помажемо локалном становништву. Министарство здравља би требало више да се бави овим стварима, то је њихов посао – да обрате пажњу на квалитет и ниво здравствене услуге, а поготову у мањим срединама, са око 15.000 становника, где се перманентно у последњих десетак година гасе сеоске амбуланте и тешко функционишу домови здравља. Златибор је специфична средина зато што у једном дану се можда увећа и три пута број становника“, рекао је председник општине Чајетина, Милан Стаматовић.

Нови ултра звучни апарат Нови ултра звучни апарат (foto: Општина Чајетина)

Захваљујући се донатору у име колектива и своје лично име, директорка Дома здравља Мирјана Ђуровић је рекла да ће овај ултразвучни апарат користити како грађанима општине, тако и свима који у њој бораве током сезона.

Циљ државе и општине требало би да се поклапа са циљем лекара, а то је што адекватнија здравствена заштита грађана.

Досадашњи ултразвучни апарат ће бити репариран и служиће за прегледе хитних случајева као и прегледе непокретних или слабије покретних пацијената.

Глас западне Србије/Златибор прес

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.