Сајам етно хране и пића у Београду

ppmedia.rs 21. новембар 2017. године Друштво Коментари

Производи фирме Софи воће Производи фирме Софи воће (foto: ppmedia.rs)

На штандовима од 22. до 25. новембра производи из Мачката, Криве Реке, Равни, Ужица и Пријепоља.

На 12. Сајму етно хране и пића, који ће се одржати од 22. до 25. новембра у хали 3 Београдског сајма представиће се произвођачи прехрамбених производа специфичних за поједине области, припремљених најчешће од органски гајених сировина на традиционалан начин у ограниченим количинама. Међу фирмама које ће представити своје производе налази се и Софи воће из Пријепоља, које ће посетиоцима Сајма представити деликатес од сувих шљива произведен у домаћој радиности. Циљ промоције је њихова већа примена у исхрани, извозу, проширењу производње, заштите имена и рецептура, обезбеђивања улагања у проширење производње, чувања традиције, побољшања културе исхране и здравља становништва.

Вараклићи шире лепезу производа Вараклићи шире лепезу производа (foto: ppmedia.rs)

На 30м2 брендираног штанда у оквиру штанда Привредне коморе Србије- западне Србије представиће се произвођачи месних и млечних прерађевина, меда, произвођачи сокова и ракије, произвођачи зачинског биља и трава из Србије: ПГ Стојановић(село Мачкат), мини млекара „Наша Златка“ (село Крива Река), ПГ Ојданић (село Равни), Софи воће (Пријепоље), Дестилерија Стара Златиборка плус (Ужице) ,ПГ Гачић Магаза (Богатић), ПГ Будимировић (Богатић); из Босне и Херцеговине: ПГ Тешић (Лопаре), ЦОД „Луна“ (Рудо) и из Црне Горе: Жељко Мацановић (село Глибаћи, Пљевља), Бесим Салковић (село Поткрајци, Бијело Поље), Душан и Цана Јоксимовић (Бијело Поље).

Сушара породице Вараклић Сушара породице Вараклић (foto: ppmedia.rs)

Регионална развојна агенција Златибор ће у оквиру штанда западне Србије, у петак 24.11.2017. од 17-18 часова, као и на централном штанду „Етно двориште“ у суботу 25.11.2017. од 12-13 часова, организовати две презентације у оквиру званичног програма сајма:

Планинску чајанку - дегустацију чајева од лековитог биља у комбинацији са производима од хељде и џемова од јагодастог воћа са планина таргетираног подручја и долина Дрине и Саве.

Окуси планину - припрему, презентацију и дегустацију „етно класик коктела“ (локални производи у класик коктелима) и планинских залогаја (качамак са кајмаком и копривом, приганице са плеваљским сиром и златиборском пршутом, хељдин колач са малином из долине Лима)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.