Караван „Дух младости“ у Новој Вароши

glaszapadnesrbije.rs Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Караван „Дух младости“ посетиће Нову Варош у суботу, 7. октобра. Манифестација ће се одржати од 16:00 до 20:00 часова у гимназији „Пиво Караматијевић“.

Циљ Каравана јесте промовисање Националног модела дуалног и предузетничког образовања, као и едукација о значају дуалног образовања за Србију. Посетиоци ће имати прилику да на лицу места чују детаљне информације о дуалном образовању, о сарадњи школа и привреде у свом месту, као и о значају ове везе како би млади људи завршавали школу са високим компетенцијама и били цењени на тржишту рада.

Манифестацију ће отворити званичници из Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Привредне коморе Србије заједно са представницима локалне самоуправе, школа и компанија укључених у систем дуалног и предузетничког образовања. Након тога биће одржана панел дискусија на којој ће заинтересовани моћи да добију одговоре на сва постављена питања.

Најмлађи ће имати прилику да се опробају у спортским активностима попут малог фудбала, баскета 3-3, полигона и многим другим, као и да учествују у Квизу знања.

Такође, ту је и „Згиб зона“ коју „Spirit of Youth” организује у сарадњи са “Радијом С”. Град који уради највише згибова ће освојити реновирање игралишта по жељи за свој град.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.