Караван „Дух младости“ у Новој Вароши

glaszapadnesrbije.rs 06. октобар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Караван „Дух младости“ посетиће Нову Варош у суботу, 7. октобра. Манифестација ће се одржати од 16:00 до 20:00 часова у гимназији „Пиво Караматијевић“.

Циљ Каравана јесте промовисање Националног модела дуалног и предузетничког образовања, као и едукација о значају дуалног образовања за Србију. Посетиоци ће имати прилику да на лицу места чују детаљне информације о дуалном образовању, о сарадњи школа и привреде у свом месту, као и о значају ове везе како би млади људи завршавали школу са високим компетенцијама и били цењени на тржишту рада.

Манифестацију ће отворити званичници из Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Привредне коморе Србије заједно са представницима локалне самоуправе, школа и компанија укључених у систем дуалног и предузетничког образовања. Након тога биће одржана панел дискусија на којој ће заинтересовани моћи да добију одговоре на сва постављена питања.

Најмлађи ће имати прилику да се опробају у спортским активностима попут малог фудбала, баскета 3-3, полигона и многим другим, као и да учествују у Квизу знања.

Такође, ту је и „Згиб зона“ коју „Spirit of Youth” организује у сарадњи са “Радијом С”. Град који уради највише згибова ће освојити реновирање игралишта по жељи за свој град.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.