Влада Србије “реанимира” Рехабилитациони центар Златар

ppmedia.rs 27. септембар 2017. године Друштво Коментари

Rehabilitacioni centar "Zlatar" Rehabilitacioni centar "Zlatar" (foto: Foto Mirko)

Нова Варош некада је била препознатљива по здравственом туризму, међутим након затварања Рехабилитационог центра “Златар” овај вид туризма је полако пао у заборав.

Ако је судити према речима државног секретара у Министарству здравља Берисава Векића приликом недавне посете Новој Вароши, Влада Србије није заборавила ову планину и активно ради на проналажењу решења да поновно оживи “Центар” и пружи му шансу за нови почетак. Он каже да је формирана комисија коју чине представници три министарства и то здравља, привреде и финансија са задатком да пронађе решење за опоравак Рехабилитационог центра “Златар”.

– Искрено се надам да ћемо за 12 до 18 месеци успети да пронађемо најбоље решење за специјалну болницу на Златару, да ли ће то бити проналажење купца или већ неки други начин видећемо. Оно што је битно јесте да болница мора да почне што пре да ради и да на овом задатку комисија интензивно ради и трага за идеалним решењем које би допринело опоравку здравственог туризма и повећало број гостију на Златару – нагласио је државни секретар у Министарству здравља Берисав Векић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.