Полиција подиже ниво безбедности код основаца

ppmedia.rs 27. септембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и ове школске године предузима превентивно едукативне активности како би се побољшао ниво безбедностне заштите ученика у основним школама.

Тим поводом Полицијска управа Пријепоље у сарадњи са Школском управом из Ужица у току ове школске године у свим основним школама у Полимској долини реализоваће програм “Основи безбедности деце”. Програм обухвата едукацију ученика о безбедносним ризицима и претњама којима су изложени, начину превенције и вештинама безбедносне заштите са циљем развоја њихове безбедносне културе. Прва школа у којој је овај програм представљен била је Основна школа Милосав Стковић са Коловрата.

– Програм ће се спроводити у свим одељењима четвртог и шестог разреда током једног часа разредне наставе и обухватиће осам наставних јединица: безбедност деце у саобраћају, полиција у служби грађана, насиље као негативна друштвена појава, превенција и заштита деце од злоупотребе опојних дрога и алкохола, безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа, заштита од пожара и заштита од техничко технолошких опасности и природних непогода – казала је координатор пројекта и официр одељења полиције ПУ Пријепоље Оливера Марковић Кечевић.

Тања Трипковић директорка ОШ Милосав Стиковић и Оливера Марковић Кечевић официр ПУ Пријепоље Тања Трипковић директорка ОШ Милосав Стиковић и Оливера Марковић Кечевић официр ПУ Пријепоље (foto: ppmedia.rs)

Са имплементацијом овог пројекта кренуло се пре почетка нове школске године, прво су разредне старешине четвртог и шестог разреда у своје планове рада предвидели пројекат који ће бити од изузетног значаја за ученике казала је директорка ОШ Милосав Стиковић Тања Трипковић.

Представљање тема из програма “Основи безбедности деце” реализоваће у сарадњи са школама полицијски службеници криминалистичке полиције затим полицајци опште надлежности, припадници Сектора за ванредне ситуације и саобраћајна полиција а планирано је и присуство на састанцима савета родитеља.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.