Нововарошка села и даље жедна

ppmedia.rs 07. септембар 2017. године Друштво Коментари

Suša ne prestaje Suša ne prestaje (foto: Rade Prelić)

Ванредна ситуација која је уведена 28. августа у Новој Вароши због проблема у водоснабдевању и даље је на снази. Начелник штаба за ванредне ситуације Радивоје Бујишић каже да се ни након десет дана ситуација није поправила, шта више чак се и погоршала.

– Две војне цистрне потпомогнуте са цистерном ЈКП” 3 септембар” свакодневно снабдевају водом нововарошка села. Све више мештана се јавља и тражи воду, ми смо немоћни удовољити свим захтевима па се вода допрема према приоритетима и направљеним списковима. Најтежа ситуација је у селима подно Јавора, затим Буковику, Штиткову, Божетићима и Дебељи. Дуготрајна суша направила је проблеме и на нижим котама тако да се јављају људи и из Бистрице и траже да им допремимо воду – наглашава Бујишић.

Радивоје Бујишић нацелник Општинског штаба за ванредне ситуације, Радивоје Бујишић нацелник Општинског штаба за ванредне ситуације, (foto: ppmedia.rs)

Он је додао да се упркос проблемима у водоснабдевању које Нова Варош има туристичка зона Златара уредно снабдева и да хотелијери и гости ниједно часа нису без воде.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.