Мобилни мамограф у Дому здравља Прибој

priboj.rs 07. септембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (foto: priboj.rs)

У оквиру праћења и контроле здравља женске популације, Планом Министарства здравља предвиђено је да у Дому здравља Прибој, после четири године, поново буде стациониран мобилни мамограф Клиничког центра Ниш, ради превенције и раног откривања рака дојке. Мамографија ће се обављати од 11.09.2017.године. Мобилни мамограф биће стациониран на платоу испред Дома здравља Прибој.

Према распореду рада снимања ће се обављати у термину од 08-14,30 радним данима и суботом. Позивају се жене од 50 до 69 година старости да у том периоду ураде мамографију у циљу превенције болести. На мамографију могу доћи жене друге старосне доби уколико им је лекар издао упут за мамографију. За снимање није потребан упут за жене од 50-69 година, већ само здравствена књижица која не мора бити оверена.

У циљу боље организације рада преглед се може заказати радним даном у периоду од 08 – 13 сати на телефон 2451-587.

Мобилни мамограф биће у Прибоју најмање месец дана, па и дуже уколико се буде указала потреба.

Позивамо наше суграђанке да искористите прилику и преконтролишу своје здравствено стање у циљу очувања њиховог здравља и здравља њихове породице.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.