Краћи часови у школама могући од 6. октобра

glaszapadnesrbije.rs 04. септембар 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (foto: Танјуг, Филип Краинчанић)

Први час данас није одржан у 438 школа у Србији, потврђено је у Синдикату образовања Србије.

Синдикат најављује скраћење часова на 30 минута од 6. октобра уколико се материјални положај просветара током септембра не побољша.

"Синдикат образовања Србије има чланство у 654 школе. Уколико се материјални положај просветара током септембра не побољша, од 6. октобра ћемо имати скраћене часове на 30 минута и протесте по Србији", рекла је за Н1 председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић.

Председник Синдиката радника у просвети Србије Слободан Брајковић, за Н1 је рекао да први час неће бити одржан у 650 школа.

Као што су раније најавили, Синдикат образовања Србије и Синдикат радника у просвети Србије данас штрајкује тако што неће одржати први час у обе школске смене. На исти начин је 1. септембра штрајковао и Грански синдикат просветних радника Србије "Независност", док је Унија синдиката просветних радника Србије у петак часове скратила на 30 минута, док је у више градова одржан протест чланова тог синдиката.

Аутор: Н1

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.