Ранчеви и школски прибор за ђаке прваке

ppmedia.rs 01. септембар 2017. године Друштво Коментари

Ранчеви и школски прибор за ђаке прваке Ранчеви и школски прибор за ђаке прваке (foto: ppmedia.rs)

Чланови СДП ОО Нова Варош у сарадњи са Удружењем грађана „Отворена рука“ из Новог Пазара полазницима првог разреда основе школе поделили су ранчеве са школским прибором.

– Сматрамо да смо на најлепши могући начин обрадовали малишане пред први дан школе и Курбан Бајрам. Желимо им успешно школовање и надамо се да смо бар мало олакшали родитељима припреме пред полазак у школу. Осмеси на дечијим лицима су нам најљепша сатисфакција за наш овакав потез – казао је председник ОО СДП Нова Варош Алија Мујагић.

Ранчеви и школски прибор за ђаке прваке

Он је свим бошњацима упутио честитку поводом Курбан бајрама у којој се каже:

– Данас почиње Курбан-бајрам или Хаџи-бајрам, исламски празник приношења жртве, један од два најзначајнија празника у Исламу. За овај празник очеви и мајке богато дарују своју децу и најмлађу родбину, а жене припремају богату трепезу за госте. У овим тренуцима наше су мисли са хаџијама у Мекки, поносни смо на њих и заједно са њима изговарамо речи којима величамо Господара. Нека мубарек дани Курбан бајрама донесу здравље, срећу и радост, прославите га у кругу породице, пријатеља и комшија у духу наше бошњачке традиције и обичаја. Највећи и најлепши поклон од Бога је породица, зато је немојте занемарити у овим бајрамским данима. Сетите се комшија и пријатеља и поделите радост Бајрама са свима. У своје име и у име ОО СДП Нова Варош Бајрам шериф мубарек олсун – каже се у честитци Алије Мујагић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.