Ванредно стање у Новој Вароши због суше, у помоћ притекла и војска

blic.rs ( Ж. Дулановић ) 28. август 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Фото: Жељко Дулановић / РАС Србија

Војска Србије упутила је две камионске цистерне које ће допремати воду за пиће до мештана угрожених села у општини Нова Варош где је јуче и званично уведена ванредна ситуација због последица дуготрајне суше.

-Војне цистерне су укупне запремине десет кубика и све док буде потребе допремаће воду за пиће мештанима из угрожених села. Вода ће се дистрибуирати у кординацији са председницима месних заједница који су најбоље упућени у ситуацију на терену-каже Радивоје Бујишић, начелник Општинског штаба за ванредне ситуације.

Најтежа ситуација је у селима на падинама Јавора, познатом сточарском крају. Због дуготрајне суше утањила су изворишта и пресушили планински потоци , а од јутрос је суво корито и реке Вршевине у Божетићима на којој су мештани појили стоку.

-Ситуација је алармантна, због чега смо као и пре пет година затражили помоћ војске, а очекујемо и другу помоћ државе. Ни најстарији мештани не памте овако високе температуре у ово доба године, а проблема има у готово свим селима - каже Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.