Сиријада поново у Божетићима

Ана Вуковић 29. август 2017. године Традиција Коментари

Сиријада поново у Божетићима (foto: Раде Прелић)

После неколико година " лутања" Сиријада се коначно вратила тамо где јој је и место.

Манифестација посвећена белом мрсу по коме је наш крај познат широм света ове године одржана је поново у Божетићима, а на традиционалној смотри која се одржава 21. пут окупио се велики број гурмана, али и 26 излагача.

Тешко је било наћи замерку било којој кришки сира , али је још теже било проценити која се то планинка највише потрудила и представила најукуснији и најквалитетнији пуномасни златарски сир.

Победила је Видосава Мачић из Петловца, другу награду добио је Драго Бојовић из Мишевића а трећа је припала Новаку Стаматовић из Нове Вароши.

Сиријада поново у Божетићима (foto: Раде Прелић)

Без награде нису остале ни домаћице које су се такмичиле у спремању хењдопите и пите "савијуше". Најбољи специјалитет од хељде замесила је Миланка Ђенадић из Акмачића, а најбољу "савијушу" је смотала Маријана Ботић из Нове Вароши.

Ово саборовање планинки и љубитеља њихових производа  "зачињено" је и културно-уметничким програмом у коме је наступио и трубачки оркестар Ивана Ђенадића који је недавно у Гучи награђен за најизворније музицирање.

Сиријада поново у Божетићима (foto: Раде Прелић)

Сиријада поново у Божетићима (foto: Раде Прелић)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.