Сабор Бучеваца у Бистрици

ppmedia.rs 20. август 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Цркква у Бистрици

У суботу 26. августа у Бистрици биће одржан први сабор братства Бучевац. Петнаестак фамилија овог не тако бројног племена сада живи у Полимској долини на раскршћу путева између Пријепоља, Нове Вароши и Прибоја.

Управо ово село биће домаћин првом сакупљању Бучеваца са циљем упознавања и жељом да превасходно млади што више сазнају о пореклу фамилије. Један од организатора дружења Милан Бучевац каже да је идеја да се организује овакав скуп потекла још прошле године.

– Циљ нам је да се што више породица не тако бројног племена Бучевац окупи и да кроз дружење и упознавање сазнамо и научимо оно што нисмо знали о својим коренима и пореклу. До сада нам се јавило путем друштвених мрежа око сто фамилија са простора целе бивше Југославије – истиче Милан, који је пре више од пет деценија у потрази за послом стигао у Београд где и данас живи и ради.

Градња пута у засеоку  Бучевци пре неку годину

Корени братства Бучевац вуку са севера Црне Горе, из Бучја села надомак Берана, одакле су, пре више столећа у потрази за бољим животом, трбухом за крухом кренули и населили се дуж целог Балканског полуострва.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.