Медијски савез Србије: Сачувати и заштити Танјуг

zlatarinfo.rs 19. август 2017. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Медијски савез Србије тражи од председника и Владе Србије да заштити новинску агенцију Танјуг. Танјуг је потребан држави Србији, потребан је грађанима Србије не само зато што му се верује него зато што је то национална робна марка и једна од најбољих новинских агенција у свету.

Своју тежину и снагу показао је и у недавном добу, кад је остао на тржишту да се бори, и успева да преживи везаних руку. И, што је најважније, и даље му се итекако верује. Просто је невероватно колико је напада на једну такву агенцију чији квалитет рада и име још дуго нико неће прескочити.

Не може се на такав начин, нападима из умишљене бусије, уклонити конкуренција. Чак ни погрешним медијским законима, које су имали само један циљ: уништити конкуренцију и домоћи се државног новца. 

Медијски савез Србије има свог представника у радном телу за доношење нове медијске стратегије и заступаће, као једну од првих ставки, захтев за опстанак ове новинске агенције.

Претходним реформаторима који су свој успех засновали на туђој пропасти поручујемо да ћемо им се јасно супротставити свом снагом. Тобожњим ловцима на цензуру у Србији препоручујемо, уместо атака на најбољу агенцију у држави, да обрате пажњу на оне који су медијским стратегијама, кумовским везама, неисправним пројектима и намештањима комисија оставили без куће и коре хлеба на хиљаде новинара и медијских радника.

Одласком Танјуга, само би појединци били срећни, а медијска сцена полупуста.

-Проунс

-Друштво новинара Војводине

-Удружење медија и медијских радника

-Синдикат новинара Србије

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.